Wie zijn wij

Wie zijn wij

Lydia VroegindeweijLydia Vroegindeweij is directeur en partner van de Uitgeversacademie BV. Het bedrijf verzorgt opleidingen, workshops en e-learning voor de uitgeverijbranche (waaronder zeer goed gewaardeerde opleidingen over het gebruik van nieuwe media in het uitgeefbeleid). Daarnaast verzorgt de Uitgeversacademie coaching en interimmanagement voor uitgeverijen.

Lydia is opgeleid voor onderwijzeres, fotograaf, marketeer en uitgever. Zij legde zich toe op het gebruik van audiovisuele media in het onderwijs en werkte als uitgever van software bij uitgeverij Malmberg van 1984 tot 1991. Daarna werd zij hoofd uitgeefgroep bij uitgeverij Koninklijke Vermande (nu Sdu) en verzorgde diverse uitgaven voor de brandweer, waaronder het vakblad Brand&Brandweer. In 1995 begon zij haar eigen uitgeverij en verzorgde uitgeefprojecten in opdracht van (educatieve) uitgeverijen en voor eigen rekening en risico. In 2000 werd dit voorgezet in de Uitgeversacademie. Zij adviseert verschillende soorten uitgeverijen bij diverse (strategische) aspecten van het uitgeefproces. Lydia heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van cursussen en als interimmanager.
In 2006 studeerde zij af als theoloog met een afstudeerscriptie over de rol van de kerk bij rampen (Crisiscompetenties).