Over Crisiswerkplaats

Over Crisiswerkplaats

Crisiswerkplaats.nl gaat helemaal over crisiscommunicatie. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de inzet van sociale media op internet. De site is opgezet als een ‘werkplaats’ waar je gereedschappen en materialen kunt vinden die helpen om de webcommunicatie slim in te richten. Natuurlijk zijn er ook hulpmiddelen beschikbaar, zoals instructies en vakbronnen om iets na te slaan. Bovendien zijn er instructeurs die deze nieuwe communicatiepraktijk kennen, en je deelgenoot willen maken van hun ervaringen en inzichten. En we bundelen hier de ervaringen en geleerde lessen na elke crisis, zodat anderen daar snel van kunnen leren.

In de Crisiswerkplaats ontmoet je ook anderen die op verschillende manieren ervaringen hebben opgedaan met crisiscommunicatie. Ook deze ervaringen worden gebundeld en omgezet in handige dossiers die je helpen om te leren van eerdere incidenten en crises. En we zoeken naar de pareltjes in de crisiscommunicatie: inspirerende voorbeelden van kleine of grote daden die de verwerking van een crisis net iets gemakkelijker kunnen maken voor de getroffenen.

Crisiswerkplaats is vooral bedoeld voor mensen die in hun werk een taak hebben bij het informeren van en communiceren met publieksgroepen en andere stakeholders tijdens een crisis. Wij denken aan (crisis)voorlichters, journalisten, woordvoerders. Maar ook de beleidsmakers en bestuurders kunnen iets van hun gading vinden in deze werkplaats.

Meer weten? Neem contact met ons op.