Test met coveritlive ivm evacuatie #woltersum #hoogwater

Post

1 reactie   |   Actuele lessen, Crisiscommunicatiemiddelen


Vrijdagnacht 5 januari vindt een gedwongen evacuatie plaats in verband met een mogelijke dijkdoorbraak langs het Eemskanaal. Meer dan 800 inwoners van de dorpen Woltersum, Wittewierum, Ten Boer en Ten Post (gemeente Ten Boer) moeten hun huizen verplicht verlaten.

Een niet-vrijwillige evacuatie roept veel vragen op.
Waar moet ik heen? Wat gebeurt er met mijn dieren? Hoe gaat het met mijn oma? Hoe lang duurt het? Wat moet ik doen vandaag? Ik ben mijn medicijnen vergeten, en nu? Etc etc.

Crisiswerkplaats is al langer enthousiast over de twittertool Coveritlive. In onze ogen kan Coveritlive uitstekend door de overheid ingezet worden als interactief online-platform tijdens crises. Daarom hieronder een test met deze tool.

Coveritlive kan in elke website embedded worden. Diverse regionale media maken er al gebruik van tijdens live-events of incidenten. Omroep Brabant’s internetspecialist @paulvereijken zette vorige week de tool nog in bij de grote brand in theater ‘t Speelhuis in Helmond.

Onderin kun je je naam invullen en een vraag stellen, opmerking maken, etc.

Wij zijn benieuwd of professionals in crisiscommunicatie hier ook mogelijkheden voor zien.

LET OP:
dit is een experiment van Crisiswerkplaats en hoort NIET bij de officiële crisiscommunicatie “evacuatie #woltersum eo” van de VR Groningen. Voor deze overheidsinformatie volg het twitteraccount en de website van de Brandweer in Groningen.
Voor meer berichtgeving kijk ook op RTV Noord, de regionale omroep in de provincie Groningen.

  1. Daan Russchen01-06-12

    Beste Ina, wat is het verschil met een gewone ‘stream’ van twitterberichten?

    Persoonlijk ben ik niet zo’n voorstander van het toevoegen van niet-officiële berichtgeving op websites van officiele instanties. Ik denk dat het voor de onwetende bezoeker verwarrend werkt. Daarnaast biedt het een podium voor ongepaste grappenmakers (voorbeeld: http://www.alphen.cc/nieuws/regionaal/article13150523.ece/GeenStijl-kaapt-eerste-twitterkerkdienst)

    Dit zou wel kunnen als je er redactie op zit, iemand die bepaalt of bepaalde tweets worden gedeeld met het publiek.

    gr, Daan

Plaats een reactie