Noorwegen: onafhankelijk onderzoek ook voor de getroffenen

Post

Reacties   |   Crisissnippers

Vanochtend hoorde ik op de radio dat er in Noorwegen een onafhankelijk onderzoek naar de aanslagen zal worden gedaan. Dat gebeurt vanuit een open opdracht aan een nog te vormen onderzoekscommissie. Die commissie wordt nadrukkelijk niet belast met de wettelijke vragen, zoals overheid, veiligheidsdiensten en justitie die zouden kunnen formuleren. Nee, de onderzoekers gaan zelf hun opdracht formuleren. Wat willen ze gaan onderzoeken? Alle facetten van de tragedie moeten/mogen worden belicht. Wel krijgen ze nadrukkelijk de opdracht mee dat het onderzoek ook de getroffenen moet helpen met informatie die bij de verwerking van de dramatische gebeurtenissen kan helpen. Een fantastische doelstelling.

http://nos.nl/artikel/259662-onafhankelijk-onderzoek-noorwegen.html

Plaats een reactie