Volledig de weg kwijt…

Post

Reacties   |   Discussies


Getroffen door wegomleidingen? Dat kan ons allemaal overkomen.

Een bescheiden crisisonderwerp als zomerse variant rond ons motto: “geïnformeerd omgeleid worden vermindert stress”

Image  Description

Image  Description

In deze zomermaanden wordt er volop gewerkt aan het wegennet. Niet alleen in Nederland maar vast en zeker ook in de buitenlanden die je als vakantieganger doorkruist. En dan kun je behoorlijk de weg kwijtraken. Vooral als de informatie over de omleiding niet volledig is, of gericht is op mensen die plaatselijk bekend zijn.

Niets aan de hand, zul je denken. Je bent immers gewapend met een navigatiesysteem op reis gegaan. Maar dan zul je dit soort ontmoedigende aanwijzingen tegenkomen.

Image Description

Image Description

Ook bij evenementen kan de nietsvermoedende bestuurder voor verrassingen komen te staan. In het ergste geval word je door de opstellers van de borden maar matig geïnformeerd. Tot hoelang duurt dit? Hoe kan ik omrijden?

Image  Description

Image Description

Oproep:Stuur je foto in

Crisiswerkplaats is op zoek naar leuke, grappige, onthutsende en vooral leerzame foto’s van bewegwijzering. Kom je iets tegen tijdens je vakantie (of gewoon in je eigen woonplaats)? Maak er een foto van en stuur die voor 1 september 2011 in met behulp van onderstaand formulier. Onder de leukste inzendingen verloten we een aardige attentie.


  • Alleen de bestandsformaten jpg, gif en png worden geaccepteerd voor de upload!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Het goede voorbeeld
Ben je zelf verantwoordelijk voor bewegwijzering? Dan stimuleren we je graag met een goed voorbeeld van een aangekondigde wegomleiding. Niet alleen in woorden met straatnamen die misschien niet iedereen kent. Maar ook met een duidelijk kaartje. Dat helpt ook de meer visueel ingestelde weggebruiker op weg!

Image Description

Voor de kinderen…knutsel je eigen wegwijzer!
Onder het motto ‘hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd’ (en als charmeoffensief tegen het aflopen van de concessie) heeft de ANWB op de website nog wat tekst en uitleg over bewegwijzering opgenomen. En bovendien…een bouwplaat voor de kinderen. Maak je eigen paddenstoel.

Image Description

Fijne vakantie!

Ina en Lydia

 


 

http://crisiswerkplaats.nl/wp-content/uploads/Omleiding_Mediapark_20-4-2008.jpg
Your content here… 

Your content here…

Plaats een reactie