Facebook brengt dierbare foto’s terug

Post

Image DescriptionOp 27 april 2011 raasden er verwoestende tornado’s over de USA, onder andere over Alabama. Er vielen doden te betreuren en veel mensen raakten huis en haard kwijt. Het bijzondere van de tornado’s is dat ze alles optillen wat in hun stroom komt en dat kilometers verder weer neergooien. Dat maakt dat vooral lichte voorwerpen een lange reis kunnen afleggen en neer kunnen dalen in iemands tuin. Gevonden voorwerpen!

Patty Bullion uit Alabama kwam op het idee om een Facebook-pagina te maken waarop deze gevonden foto’s, documenten, diploma’s kunnen worden gemeld. Hopelijk helpt deze inzet van de sociale media om getroffenen hun dierbare foto’s en andere herinneringen terug te bezorgen. In een paar dagen tijd zijn er honderden foto’s op de pagina gezet. En na een week hebben bijna 10.000  mensen aangegeven dat ze deze pagina zeer waarderen.

Op de site Dawn.com vind je een interview met de initiatiefneemster.

Plaats een reactie