Wijsheid van de massa – 10 dagen Moerdijk

Post

3 reacties   |   Actuele lessen, Moerdijk, Publicaties

Image DescriptionEen schat aan ervaringen

In de 10 dagen na de brand bij een chemiebedrijf in Moerdijk op 5 januari 2011 verzamelden we op Crisiswerkplaats een schat aan ervaringen van mensen uit het vak. Zij deelden met elkaar en met ons hun inzichten op grond van wat ze zagen gebeuren in de media. Veel van deze experts zijn zelf betrokken bij communicatie en voorlichting, maar ook de signalen van betrokken burgers ontbreken niet.

De Crisiswerkplaats bleek te kunnen zijn waarvoor hij dient: een werkplaats. Waarin we samen vorm geven aan visies en ideeën en daar een zo concreet mogelijk werkstuk van maken. Dat werkstuk is nu klaar en beschikbaar onder de naam ‘Wijsheid van de massa – 10 dagen Moerdijk‘. Meer dan 50 mensen hebben bijgedragen aan deze leerzame collectie tips en adviezen door reacties achter te laten op deze website. Crisiswerkplaats bundelde dat tot een handzaam rapport dat we graag als pdf ter beschikking stellen.

Een schat aan praktische kennis en advies waar iedereen die aan de slag moet met crisiscommunicatie iets aan heeft. Om te beginnen hopen we erop dat de bestuurders er hun voordeel mee doen in de evaluatie van de gebeurtenissen in Moerdijk.

Namens alle auteurs het oprechte verzoek: ga ermee aan de slag!

Help je mee om deze kennis te verspreiden? Je kunt het rapport gratis downloaden, maar je ‘betaalt’ met een tweet op Twitter of een berichtje op Facebook. Zo kun je anderen in jouw netwerk eenvoudig de tip geven dat ze het ook kunnen ophalen. Je kunt de tekst van het bericht uiteraard nog aanpassen.

Zit je niet op Twitter of Facebook, dan kun je hier de PDF van ‘Wijsheid van de massa – 10 dagen Moerdijk‘ downloaden (780 Kb)

Gerelateerde berichten: