Twitteranalyse brand #moerdijk (1)

Post

Reacties   |   Moerdijk

Waar in Nederland werd getwitterd over de brand?

Harro Ranter verzamelde de tweets en maakte een analyse met kaartje.

Op industrieterrein Moerdijk ontstond woensdagmiddag 5 januari 2011 een zeer grote brand bij Chemie-Pack. Deze brand had grote gevolgen voor de omgeving en zorgde voor veel media-aandacht.

Ook op Twitter was het niet stil: er verschenen zo’n 118.000 tweets van 5 tot en met 8 januari. De kreet “Grote Vuurbal Jonguh” werd zelfs wereldwijd “trending topic” op Twitter.

Maar welke interessante informatie kunnen we uit deze grote hoeveelheid tweets halen. In deze eerste analyse een overzicht van de tweets met locatiegegevens.

Twitter biedt de mogelijkheid om bij iedere tweet die je plaatst de geografische codes mee te geven van de plaats waar je je op dat ogenblik bevindt. Maar wordt dat nu veel gedaan, en wat levert dit op bij de brand in Moerdijk?

Van de 118.000 tweets bevatten er 1243 geografische informatie. Ongeveer 1 procent. Relatief gezien erg weinig, maar in absolute zin een interessante hoeveelheid om te mappen op een kaart.

Eén ding is duidelijk. In de omgeving van Moerdijk en de gebieden met overlast van de rookwolk (Dordrecht, Rotterdam) hebben de grootste tweetdichtheid.

Gerelateerde berichten:

Plaats een reactie