Geïnformeerd wachten vermindert stress

Post

1 reactie   |   Actuele lessen, Getroffenencommunicatie

Hongarije wordt momenteel getroffen door een milieuramp. De Hongaarse regering was zaterdag 9 oktober bang dat er opnieuw veel giftig slib zou ontsnappen uit het reservoir van een aluminiumfabriek. Een tweede damwand dreigde het ook te begeven. Honderden mensen uit het nabijgelegen dorp Kolontar werden geëvacueerd.

Bewoners toonden hun emoties voor de camera’s van de internationale media. Ze klaagden over het feit dat ze zich niet goed geïnformeerd voelden.  “Niets. Ze hebben ons niet verteld waarom de bussen er ineens waren en of we konden blijven of persé weg moesten”.

Achteraf verklaarde de Hongaarse premier aan de media dat de dreiging van damdoorbraak dusdanig groot was, dat de regering besloot tot acute evacuatie. Veiligheid voor de inwoners voor alles dus.

Hopelijk heeft de premier dezelfde boodschap eerder die dag ook persoonlijk aan de getroffenen gebracht. En de buschauffeurs geïnformeerd dat ze echt wel wat hadden mogen zeggen. Want ook buschauffeurs zijn op dat moment onderdeel van de crisisorganisatie en kunnen op dat moment prima fungeren als brengers van stressverminderende boodschappen.

Geïnformeerd wachten vermindert stress….. een mooi gezondheidstreven in getroffenencommunicatie, ook voor de Nederlandse overheid.

NOS Journaal – zaterdag 9 oktober 2010

Plaats een reactie

  1. Tweets die vermelden Geïnformeerd wachten vermindert stress -- Topsy.com10-10-10