Twitter alarmeert studenten bij een schietpartij VS

Post

1 reactie   |   Actuele lessen

Op 28 september vond er in de VS een schietpartij plaats op de campus door een (naar later bleek) student. De universiteit zette alle middelen in om de aanwezigen te waarschuwen, waar onder twitter.

De 19-jarige Colton Tooley liep met een kalasjnikov het universiteitsterrein in Austin op en begon om zich heen te schieten. Tooley rende naar de bibliotheek, waar hij uiteindelijk zelfmoord pleegde. Niemand raakte gewond.

Minuten nadat de politie en de universiteit waren gealarmeerd dat er een schutter op de campus was, werd het eerste bericht getwitterd: “Noodalarm: actieve schutter. Zoek dekking. De politie reageert.” Gedurende de ochtend hield de universiteit twitteraars op de hoogte van de situatie.
De universiteit stuurde ook sms’jes naar studenten en medewerkers en zette berichten op de eigen website en op Facebook. Bovendien gingen de sirenes af op de campus.

Het hoofd van de universiteit zegt dat het systeem erg goed werkte. “Het nieuws verspreidde zich over de campus en de studenten sloten zichzelf op in veilige ruimtes.”

Na een dramatische schietpartij op een universiteit in Virginia waarbij 32 doden vielen, hebben veel universiteiten hun alarmsystemen verbeterd. Het gebruik van sociale media als Twitter en Facebook zijn daarbij de laatste toevoegingen. (Bron: NOS)

Op de site van de Universiteit een bericht na afloop. De reacties zijn de moeite waard om even te bekijken.