Onesite, een dashboard met overzicht

Post

Reacties   |   Tools

Niet iedereen wil zelf actief communiceren op Twitter. Maar je kunt Twitter ook prima gebruiken om berichten over een bepaald onderwerp te volgen. Gaat je interesse verder dan één onderwerp dan zoek je misschien naar een beter overzicht, vooral als de berichtenstroom snel gaat.
Onesite biedt je een ‘dashboard’ waarop je je eigen overzicht kunt samenstellen.

Wat is het?

Onesite is een website die in twee tot zes kolommen naast elkaar twitterberichten voor je kan presenteren. Je kiest zelf het trefwoord, de persoon of de hashtag (#) in elke kolom. En vervolgens lopen per onderwerp de berichtenstromen automatisch binnen. Heb je zelf een twitteraccount dan kun je berichten ook eenvoudig doorsturen (retweeten) of erop reageren via Onesite.

Wat maakt het geschikt bij crisiscommunicatie?

Om het verloop van een crisis actueel te kunnen volgen wil je misschien meer informatiebronnen naast elkaar kunnen overzien. Bijvoorbeeld de meldingen van p2000, berichten van de regionale krant, van iedereen uit het twitter- publiek die iets schrijft over het onderwerp, en van een bepaalde twitteraar die zeer actuele en betrouwbare updates geeft. Zo kun je verschillende informatiestromen over die ene crisis duidelijk overzien.

Voorbeelden van recent gebruik

Op 1 juli 2010 vonden er meer grote incidenten tegelijkertijd plaats, waarover druk getwitterd werd. Crisiswerkplaats gebruikte Onesite die warme zomerdag om de tweets over de verschillende incidenten te kunnen volgen. Zo was er een brand en stroomstoring in Doetinchem (grip3). Er was een ongeluk en lange file op de A12 waardoor veel automobilisten in de hitte problemen ondervonden (grip2). Bovendien was er een brand aan de haven in Volendam (grip3) en een brand in Zoetermeer (grip2). We hadden precies genoeg aan de vier kolommen, die je standaard gepresenteerd krijgt.

Image Description


Plaats een reactie