Twirus, directe stream van populaire onderwerpen

Post

Reacties   |   Tools

Twirus is een tool waarmee de zogeheten ‘trending topics’ per land snel te overzien zijn. Wanneer er over een onderwerp veel wordt getwitterd stijgt dat onderwerp in de ranglijst. Zeker bij incidenten met veel impact of een grote nieuwswaarde staat dat meestal heel snel bovenaan in de lijst.

Wat is het?

Twirus houdt de statistieken bij op Twitter. De populaire onderwerpen (hashtags) worden realtime gemeten en gepresenteerd. Datzelfde geldt voor ‘trending persons': twitteraars die erg actief of populair zijn en dus veel genoemd worden. Vrij vertaald laat Twirus zien wat Nederland bezig houdt.

Wat maakt het geschikt bij crisiscommunicatie?

Door de livestream is Twirus een ideaal hulpmiddel tijdens een crisis. De betrokkenen kunnen hiermee eenvoudig volgen wat er op Twitter geschreven wordt en daar adequaat op reageren.

Voorbeelden van recent gebruik

Twirus is een universeel hulpmiddel en wordt toegepast bij elke crisis die gedurende een bepaalde tijd een twitterstroom oplevert.

Plaats een reactie