Twapperkeeper, archiveren van tweets

Post

Reacties   |   Tools

Twapperkeeper is een hulpmiddel waarmee je tweets over een bepaald onderwerp, een bepaalde persoon of met een bepaalde hashtag (#) kunt archiveren.

twapperkeeper

Wat is het?

Twapperkeeper is een tool om tweets te bewaren en als dossier op te slaan. Versie 2.0 van het platform is gelanceerd op 16 maart 2010. Er zijn mogelijkheden om te archiveren op hashtags, sleutelwoorden, persoonlijke tijdlijnen van een twitteraar. Je kunt het gemaakte dossier bekijken, exporteren of in een andere applicatie laten lopen via een softwaremodule (API).

Wat maakt het geschikt bij crisiscommunicatie?

Twapperkeeper is bij uitstek geschikt om achteraf te analyseren wat er is gecommuniceerd op Twitter tijdens een crisis. Het geeft goed inzicht in het verloop van de berichtenstroom uit het publiek en diverse officiële kanalen.

Voorbeelden van recent gebruik

Crisiswerkplaats maakt van elke crisis direct na afloop een dossier aan. Deze dossiers zijn later na te lezen. Een beperking is wel dat de tijdaanduiding (nog) niet is aangepast aan de werkelijke tijd in Nederland.

bommelding

Plaats een reactie