Picfog, een livestream van foto’s

Post

Reacties   |   Tools

Twitter is niet alleen geschikt voor teksten van maximaal 140 tekens, maar ook voor beeld. Toeschouwers maken met hun mobiele telefoons foto’s en sturen die rechtstreeks naar hun fotosite. Sociale sites zoals Flickr, Mobypicture, Yfrog plaatsen de ingestuurde foto en sturen automatisch een berichtje door via het twitteraccount van de maker.

Wat is het?

Picfog.com is een website die op basis van een zoekwoord of hashtag razendsnel de twitterberichten doorzoekt en alle foto’s daaruit als een livestream toont. Telkens als er een nieuwe foto binnenkomt, komt die vooraan in de rij op het scherm.

Wat maakt het geschikt bij crisiscommunicatie?

Picfog werkt vooral goed als er veel toeschouwers zijn die beelden op Twitter plaatsen. De livestream geeft dan een razendsnelle visuele update. Bij een crisis die zich gedurende een langere tijd ontwikkelt, zoals bijvoorbeeld bij een grote brand, geven de beelden een actuele kijk op de ontwikkelingen. Ook als een deel van de twitteraars het oude nieuws nog herhaalt via retweets, kan het beeldmateriaal helpen om het (oude) nieuws te duiden.

Voorbeelden van recent gebruik

De ernst van het hoogwater in o.a. Duitsland werd razendsnel duidelijk door de grote hoeveelheid foto’s van de enorme watermassa’s. Ook bij de LoveParade in Duisburg werd de chaotische situatie inzichtelijk gepresenteerd door de vele foto’s van ooggetuigen.

Plaats een reactie