‘Facebook neemt voorlichting treinramp over’

Post

Reacties   |   Illustratieve voorbeelden

In België vond op 15 februari 2010 een groot treinongeluk plaats bij Halle. Ook daar ontdekte de overheid dat de burgers sneller communiceren via Facebook.

Een citaat uit een beschrijvend artikel in NRC:

“Burgers delen zelf informatie

Misschien is het ook niet meer de tijd van zenden, zelfs niet als dat via internet gebeurt. Want de Belgen die begaan zijn met de slachtoffers hebben zich reeds verenigd in een groep op netwerksite Facebook. Zij waren sneller online dan voorlichters ingelicht konden worden. Op Facebook regent het telefoonnummers voor bloeddonoren, traumahulp en geldschenkingen. Bovenal dient het als plek om met elkaar mee te leven. “Hoe erg! Had collega’s in die trein, maar die zijn er gelukkig goed uit gekomen. Maar owww… zoveel doden en gewonden!”, schrijft Carina.”

Het volledige artikel vind je bij NRC

Plaats een reactie