Werkpakketten

Werkpakketten

Communiceren met behulp van sociale media is eenvoudig te starten. Je hoeft maar een gratis account aan te maken en je kunt van start. Maar daarmee heb je nog niet direct in de vingers hoe je die media doeltreffend kunt inzetten. Er bestaan bijvoorbeeld diverse regels en ongeschreven afspraken op Twitter, die je pas leert kennen door er een tijdje mee bezig te zijn. Dat leerproces kun je versnellen met een werkpakket van de Crisiswerkplaats. Er worden verschillende werkpakketten ontwikkeld. De eerste is toegespitst op Twitter.

Werkpakket Twitter

Het doel van het Werkpakket Twitter is dat je:

  • in een korte tijd de werkwijze van Twitter leert kennen door praktische oefening;
  • kennismaakt met de belangrijkste twittertools, die je van dienst kunnen zijn bij goede crisiscommunicatie;
  • de ervaring kunt omzetten in een aanpak voor de eigen communicatie tijdens een crisis.

Het Werkpakket Twitter van de Crisiswerkplaats bestaat uit:

  1. uitgebreide intake en eerste advies: hierbij kijken we naar de vindbaarheid van je organisatie op internet.
  2. een adviesgesprek van 1 uur: hierin kijken we naar de communicatiedoelen van je organisatie en onderzoeken we welke aspecten van Twitter daar in het bijzonder bij passen.
  3. een stappenplan voor je eigen organisatie: om daadwerkelijk Twitter te gaan inzetten moet je waarschijnlijk afspraken over (publieks)communicatie in je organisatie herijken. Je krijgt van ons concrete aandachtspunten die je in jouw organisatie moet nagaan of vastleggen.
  4. een maandlang e-coaching: samen monitoren en analyseren we je tweets en helpen je per e-mail en Twitter om je tweets, profiel en zichtbaarheid te verbeteren.
  5. een maandlang elke werkdag een suggestie: een kijktip, een geschikte tweet om te retweeten, een instructief voorbeeld, of een goed achtergrondartikel over een bepaalde toepassing, passend bij jouw doelstellingen.

Met het Werkpakket Twitter beschik je over een praktische ondersteuning om snel te leren werken met Twitter en er echt mee aan de slag te gaan voor jouw organisatie. Het Werkpakket Twitter kost 500,- euro (excl. btw).

Meer weten? Neem contact met ons op.